UKK

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Alla on listattuna muutamia meille useimmiten suunnattuja kysymyksiä liittyen karateen lajina sekä harjoitteluun. Huomioithan että nämä vastaukset koskevat vain Teichikanin toimintaa ja harjoittelua. Muilla seuroilla näkemykset voivat olla toisenlaisia.

Kyllä voit. Jokainen aloittaa harrastuksen omista lähtökohdistaan ja omat vahvuudet/heikkoudet huomioiden. Säännöllisellä ja periksiantamattomalla harjoittelulla kunto ja notkeus kehittyvät hyvinkin nopeasti

Keskustele aina lääkärisi kanssa, että olet aikeissa aloittaa karaten harrastamisen. Hyvin moni perussairaus sallii karaten harrastamisen, jopa täyspainoisesti. Muista myös informoida seuran vastuuohjaajaa sairaudestasi sekä sen mahdollisesti mukana tuomista rajoitteista.

Harjoittelusisältömme ja tapamme harjoitella on sellainen, että harrastajalta edellytetään tiettyä kypsyyttä sekä kykyä kantaa vastuuta osaamistaan taidoista. Lisäksi varsinkin lapsille harjoitusissältö tulisi räätälöidä erilaiseksi ja vaatisi kokonaan erillisen ohjaajan ja harjoitusryhmän.

Eri paikkakunnilla ja seuroilla vallitsee erilainen hinnoittelukäytäntö. Teichikanissa jäsenmaksu on 180 € / vuosi (kerätään 2x vuodessa 90€) ja sisältää kaikki harjoitukset, vyökokeet ja suurimman osan leireistä. Harrastuksen alussa on kertaluontoisia hankintoja kuten puku ja erilaisia suojia. Näihin riittää yleensä n. 100 €. Lisäksi harrastuksen edetessä hankittavaksi tulee erilaisia aseita. Silti verrattuna moneen muuhun lajiin, karate on erittäin edullinen harrastus.

Erillinen vakuutus ei ole pakollinen. Harjoittelussa huomioidaan aina turvallisuustekijät monella eri tasolla. Kontaktiharjoittelussakin pidetään aina maltti mukana ja käytetään tarpeellisia suojia. Toki mustelmilta ja nirhaumilta ei pääse välttymään, mutta suuremmat vahingot ovat harvinaisia.

Ei osallistuta. Harjoittelumme tähtää itsepuolustusvalmiuksien kehittämiseen, kunnon ja terveyden ylläpitoon sekä kokonaisvaltaiseen kehitykseen. Ei kilpailumenestykseen.